Baleríny jsou in nebo out?

Co jsou to boty - baleríny? 

Baleríny jsou ploché, nízké boty s tenkou podrážkou a nízkým podpatkem. Ženy je obecně považují za velmi pohodlnou a elegantní obuv, která se hodí k různým oděvům. Baleríny také mohou být dobrou volbou pro dny, kdy je třeba stát a chodit po dlouhou dobu. 

Kdy a kde se baleríny objevily? 

Předchůdce balerín můžeme najít již ve středověku. Nízké boty bez podpatku lze spatřit i na obrazech z 1. poloviny 19. století. Kdy ale vznikly baleríny, jak je známe dnes? Jejich samotný název - baleríny nám to sám napovídá. Vznikly jako baletní obuv pro chlapce, kdy jej Francouzka Rose Repetto ušila pro svého syna. To se psal rok 1947. Záhy se rozšířily i do dalších zemích a používaly se jako taneční a herecké boty. Dnešní podobu získaly taktéž ve Francii, kde jej proslavila Brigitte Bardot. Velký vzestup nastal v roce 2000. 

 

                                                        

Jsou stále in nebo již out? 

V poslední době se ale mění trendy a někteří lidé se ptají, zda jsou baleríny stále in nebo out. Obecně se dá říci, že baleríny zůstávají populární mezi ženami všech věkových kategorií. Navzdory tomu, že jsou baleríny stále populární, někteří lidé je považují za out. U mladší generace se obecně předpokládá, že většina dívek upřednostňuje boty, které jsou více moderní a trendy. Přestože někteří lidé považují baleríny za out, existuje mnoho značek balerín, které stále vyrábějí moderní a trendy kolekce. Některé z těchto značek nabízejí baleríny v mnoha různých barvách, materiálech a stylu, které se hodí k různým oděvům a situacím. U nás v Bootprixu si myslíme, že baleríny mají stále co nabídnout a jsou jednoznačně IN. Takže pokud hledáte pohodlnou a elegantní obuv, tak si zakupte baleríny. U nás si jistě vyberete.