Tipy na nohy bez puchýřů

Také se celý rok těšíte, jak vyrazíte konečně do města ve vzdušných sandálech? Kdo by se netěšil! Letní počasí je s tímto druhem obuvi pevně spjato. O to horší je poté sražení vašeho nadšení z nových bot vlivem bolestivých puchýřů, které se vám objeví již po několika krocích. V případě, že se chcete těmto útrapám vyhnout, vyzkoušejte naše spolehlivé triky, které vás před otravnými puchýři ochrání.

Dopřejte vašim nohám péči

V letních měsících se zaměřte na to, aby si vaše nohy užily co nejvíce čerstvého vzduchu. Po příchodu z práce je nejlepší doslova odkopnout boty a nechat nohám volný prostor. Zpocené nohy jsou totiž mnohem náchylnější na zadržování nečistot a následnou tvorbu puchýřů. Zkuste vaše nohy opláchnout, osušit a lehce poprášit dětským pudrem, který můžete použít i na stélku boty. Výsledkem budou čisté a déle suché nohy s minimem puchýřů.

Nové boty pořádně prošlápněte

Nové sandále je nejlepší doma pořádně prošlápnout s ponožkami. Boty se tak přizpůsobí vašim nohám a následně v nich můžete bez obav vyrazit naboso do města na kávičku. 

Prevence jako cesta k úspěchu

Pokud již nyní víte, kde přesně se vám vytvoří puchýř, přelepte daná místa náplastí dříve, než vyrazíte do víru města. Chápeme, že nevzhledné náplasti nemusí být vždy to pravé ořechové k vašemu outfitu. Tím pádem zkuste náchylné místo namazat čirým deodorantem nebo dětským olejem. Použít můžete i sprej proti pocení.  

Tip od sportovců

Sportovci zpevňují kůži na nohou pomocí 10% kyseliny tříslové nebo je namáčejí v silném čaji. Kyselinu tříslovou používejte na své nohy 2 x denně po dobu 2-3 týdnů. Uvidíte sami, že vaše nohy budou proti puchýřům mnohem odolnější. 

Užijte si letní měsíce v plné parádě a nebojte se útrap spojených s bolavými nohami z nových bot.