Jak ošetřit obuv

Prvním krokem je očištění obuvi 

Ošetřování obuvi je důležitou součástí péče o vaší obuv. Pokud budete chodit v čistých a dobře udržovaných botách, budou vypadat lépe a déle vydrží. Ptáte se, jak ošetřovat obuv a udržet ji ve výborném stavu? V tomto článku rozebereme, jak na to.
Úplně prvním krokem je odstranění nečistot z povrchu obuvi. Použijte měkkou houbu na odstranění nečistot společně s přípravkem na čištění obuvi. Hrubé nečistoty jako bláto na podešvi odstraníme kartáčem

 

Jaká obuv se krémuje? 

Jak často impregnovat obuv?

Věděli jste, že pokud nosíte danou obuv denně měli byste impregnovat jednou za 14 dní? V nepříznivém počasí nebo v zimě je impregnace obzvlášť důležitá. Díky impregnaci se zabrání pronikání vlhkosti a samotná impregnace také obuv chrání a vyživuje. Používá se téměř na všechny druhy obuvi, včetně kožené, semišové, textilní, bavlněné a plátěné. 

 

 

Jak pečovat o syntetickou obuv? 

Syntetická obuv se nemusí impregnovat. Je to jako byste chtěli impregnovat holínky. Co je však důležité u syntetické obuvi je použití spreje na syntetickou obuv. Zabrání se tak popraskání syntetiky a obuv vám tak mnohem déle vydrží

 

 

Jak skladovat obuv? 

Probrali jsme jednotlivé kroky - čištění, krémování hladké kožené obuvi a impregnaci. Důležité je také obuv správně skladovat. Obuv by měla být uložena v botníku nebo na polici tak, aby byla chráněna před přímým slunečním světlem. Správné skladování obuvi je důležité pro její správnou údržbu. Investování času a úsilí do péče o obuv se vám vyplatí a vaše obuv vám může dlouho a věrně sloužit.