Tlačí vás nové boty? Poradíme vám, jak na to.

Našli jste si boty přesně pro vás, které mají jednoduše ideální barvu, tvar a o ceně nemůže být ani řeč? Při prvním zkoušení vám přišly naprosto skvělé, ale po první hodině, kdy jste je měli na sobě prostě trpíte?  Ano, jistě se každý s touto situací již někdy setkal. Rozhodně má v této situaci člověk chuť boty zahodit do koše a jít raději bos. Není však nutné házet okamžitě flintu do žita. Existuje pár opravdu účinných babských rad, které vám pomohou boty roztáhnout nebo pohodlně rozšlápnout. Pojďme si je představit. 

Základem všeho je samozřejmě skvěle padnoucí obuv. Vždy to však nemusí být tak, jak se na první pohled zdá. 

Kouzelná voda

Roztahování bot vám může opravdu urychlit i obyčejná voda. Postup je přitom snadný. Boty lehce navlhčete, vycpěte je něčím pevným a nechte přes noc odležet. Boty tímto způsobem lehce povolí a budou zase o něco příjemnější.

Nevšední způsob přes mokré ponožky

Možná se vám to bude zdát takové až nepříjemné, ale opravdu to pomáhá. Navlékněte si mokré ponožky a alespoň pár minut v botách choďte. Největší účinek je prokazatelný na semišových botách.

Známá metoda přes tlusté teplé ponožky

Oblékněte si tlusté ponožky a obujte si boty. Následně si připravte fén a fénujte své boty ve vzdálenosti cca 15 cm na místě, kde vás boty tlačí. Po několika minutách fén vypněte. Nadále si však nechte boty obuté až do úplného vychladnutí. Poté si boty sundejte a zkuste, zda jste byli úspěšní.  

Nejspolehlivější napínáky

Tento způsob je samozřejmě nejspolehlivější a nejbezpečnější. Napínáky koupíte v obchodě a použití je rychlé a jednoduché. 

Profesionální spreje

Na trhu se stále častěji objevují také speciální spreje, které jsou založeny především na silikonovém základě. Stačí obuv nastříkat a očekávat výsledek. 

Mocný dětský pudr

Dětský pudr je skvělý především na letní boty. Stačí s ním boty zevnitř ošetřit, čímž značně snížíte tření pokožky o materiál bot. Další nespornou výhodou je to, že pudr zamezuje nadměrnému pocení nohou a nepříjemnému zápachu. Vlastně takový účinek 2v1.