Péče o zimní obuv

Co si budeme povídat. Zimní obuv dostává prostě nejvíce zabrat, jelikož v tomto období na ní má negativní vliv nejvíce faktorů jako déšť, sníh, sůl a další posypové látky. Pokud tedy chcete, aby vám obuv dlouho sloužila, tak je potřeba vědět jak o ní správně pečovat. S tím vám nyní poradíme!

Péče o daný materiál

Každý materiál vyžaduje jinou péči a je nutné si zjistit, z jakého materiálu jsou vaše boty vyrobeny. Pravidla správné péče se zásadně liší. Příkladem může být to, že kožené boty vyžadují krém, který však v případě péče o semišové boty rozhodně nevyužijete.

Kožené zimní boty

V případě, že se rozhodnete pro kožené zimní boty, můžete být jisti, že vám budou při správné péči velmi dlouho sloužit. Kožené zimní boty pravidelně čistěte vlhkým hadříkem a po očištění naneste krém určený pro daný druh kůže. Lepší volbou jsou bezbarvé krémy, kde nehrozí riziko změny barvy obuvi. Výjimkou jsou černé boty, u kterých chceme naopak dosáhnout syté perfektní barvy.

Semišové boty

Péče o semišové zimní boty je výzva. Není to však nic nereálného. Důležitá je správná a častější impregnace, aby nedošlo k poškození vodou. Již nyní je jasné, že k čištění není vhodné použít vodu. K odstranění nečistot se používají speciální gumy, krepové nebo pryžové kartáčky.

Sůl jako zlo pro zimní obuv

Sůl je pro obuv trochu zlo, ale opět je to řešitelné. Pokud si nedáte pozor a obuv vždy neočistíte, mohou se objevit na obuvi nevzhledné mapy. Péče je přitom rychlá a snadná. Stačí otření vlhkým hadříkem (ne u semišových bot). Samozřejmě můžete i investovat a nakoupit si speciální čisticí přípravky proti soli.

Náš tip: Přípravky proti soli můžete nahradit domácím prostředkem v podobě vody s octem ve stejných poměrech.

Impregnační přípravek

Ihned po koupi je nejlepší nanést na zimní boty speciální impregnační přípravek. Poté tento proces vždy opakujte před začátkem nové sezóny. Obzvlášť velkou pozornost věnujte impregnaci sněhulí. U semišových bot opakujte impregnaci častěji.

Nyní se umíte s přehledem postarat o zimní obuv. Proč si tedy nyní nekoupit nějaký nový kousek? Neváhejte a navštivte naší nabídku. 

Těšíme se na vaše objednávky!

Váš Bootprix