První jarní den 2022

První jarní den je rozhodně jeden z nejočekávanějších dnů v roce. Přece jen většina lidí jsou milovníci spíše teplého počasí, a tudíž je pro ně vyhlídka jara jasným signálem. Nebudeme si nic nalhávat, snad každému teplejší jarní počasí spojené se sluníčkem zlepší okamžitě náladu. Taková procházka jarní krajinou je stoprocentní relax, který vám doslova dobije baterky na 100 %.

První jarní den 20. března

Jarní rovnodennost tento rok nastává přesně 20. března 2022 v 16:33 h. Ve škole je odjakživa první jarní den spojován s 21. březnem. Musíme vás však zklamat. Jedná se vlastně o takovou poloviční pravdu. 21. března bude první jarní den až za mnoho a mnoho let. Na 20. března je v našem podnebném pásmu první jarní den datován již od roku 2012. Na tomto datu by podle expertů měl první jarní den zůstat až do roku 2048, kdy nastane začátek jara již 19. března. Do konce století se bude poté střídat mezi 19. a 20. březnem. Na 21. březen se první jarní den vrátí až v roce 2102. 

Obměna šatníku přichází

Je to tak! S jarem přichází samozřejmě i povinnost na obměnu šatníku. Odhazujeme kabáty, sněhule, kozačky a na řadu přichází lehké jarní bundičky a především tenisky nebo polobotky. Pohodlné botky, na které se naše nohy doslova těší. Triky na správné uložení zimních bot a oživení těch jarních jsme si již probrali. Dnes to vezmeme jen zlehka a spíše si připomeneme to nejdůležitější, a tím je ten nepřirozenější pohyb, jako je chůze. Jak již naše dřívější články napověděly, chůze nám pomáhá na jedné straně udržovat správnou fyzickou kondici a na straně druhé je také silným pomocníkem v boji proti nespavosti.  

Pojďme si to shrnout

  • 7500 kroků denně je pro udržení fyzické kondice pro začátek zcela dostačujících. 
  • Chůze uvolňuje svalové napětí a stres, který je bohužel každodenní rutinou našich životů. Věnujte před spaním čas krátké venkovní procházce a zlepšete svůj spánek.
  • Účinky pravidelné chůze: pomoct od bolesti zad, zlepšení a udržení dobré zdravotní kondice, snížení hmotnosti, posílení cév, pomocník v boji proti osteoporóze 
  • Chůze je jednoduchý a finančně nenáročný způsob, jak dopřát svému tělu potřebný pohyb. Jarní období je pro procházky navíc jako stvořené. 

Co k tomu potřebujete?

  • příjemné oblečení
  • především pohodlnou jarní obuv - tenisky